Couscous


Ingrediƫnten voor 2 personen


  • 175 gr couscous
  • 250 gr sperziebonen
  • 1 rode spaanse peper
  • 1,5 el olijfolie
  • 175 gr gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cherrytomaatjes
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Couscous bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in ca. 10 minuten beetgaar koken. Pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijnsnijden. Olie verhitten en gehakt ca. 2 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peper toevoegen en mee- bakken. Tomaatjes halveren en ca. 2 minuten meebakken. Sperziebonen afgieten en door tomatenmengsel scheppen. Nog ca. 3 minuten meebakken. Couscous op vier borden scheppen en bonenmengsel erop scheppen 

Serveertip

Frisse salade met komkommer en tomaatjes en olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen